vår historie


Våre pizzaer er laget i den unike tradisjonelle Valoriani-ovnen. Som representerer historie, kvalitet og verdier.

Røttene kommer fra det florentinske området Figline Valdarno, tilbake på 1890-tallet.



Mange pizzaentusiaster mener en vedfyrt pizzaovn er den absolutt beste måten å lage den mest autentiske pizzaen på. Vedfyrte ovner fanger opp varmen. Du lager ikke pizzaen din fra varmen fra bålet, men I stedet varmer du opp mursteinene og veggene inni ovnen, noe som gjør at ovnen kan nå svært høye temperaturer opptill 480 grader. Forskjellen er at en vedfyrt pizzaovn  fanger opp varme og varmer indirekte ved høye temperaturer, noe som skaper en forkullet skorpe og en rustikk, røykaktig smak du rett og slett ikke kan oppnå på annen måte.

Vi ønsker å bringe den autentiske Neoplitanske-pizzaen til alle nabolag i Stavanger på en lett tilgjengelig måte. Så ideen om den autentiske vedfyrtovnen, montert på av en foodtruck ble født. Vår visjon er å bringe en smak av Italia til hver lokalbydel i Stavanger og etter hvert i hele Norge.